MENU

Flank steak s púpavou, rukolou a Grana Padano

Čas prípravy 30 minút

Postup:

  1. Cibuľu si nakrájame na krúžky a poukladáme do misky so studenou vodou. 
  2. Do druhej misky si dáme rybaciu omáčku, ½ posekanej rukoly a púpavy. Posolíme, okoreníme a odložíme nabok. 
  3. Osolime, okoreníme si aj steak a opečieme ho 4-5min z oboch strán na horúcej panvici s olejom. Prikrytý alobalom necháme odpočívať.
  4. Druhú polovicu rukoly a púpavy dáme do väčšej misky. 
  5. Šalát polejeme odšťaveným citrónom a osolíme soľou a čiernym korením.
  6. Cibuľu precedíme a pridáme do misky so zeleninou a jemne premiešame. 
  7. Steak si nakrájame a poukladáme na vrch šalátu, aby pustil svoju šťavu. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť