MENU

Ghee maslo

Čas prípravy 30 minút - 1 hodina

Na 7 dl budeme potrebovať: 

Postup:

  1. Maslo si najprv nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca, ktorý má hrubšie dno, aby nám maslo neprihorelo. Maslo v nádobe zohrievame a občas premiešame.
  2. Počas varenia odoberáme lyžičkou vzniknutú penu, ktorá sa nám na povrchu vytvorí. Penu môžeme použiť pri výrobe koláčov alebo nátierky.
  3. Keď nám maslo vyčíri, stíšime oheň na minimum a necháme ho prebublať.
  4. Následne maslo odložíme nabok a počkáme kým sa netukové zložky usadia na dne.
  5. Teplé maslo nakoniec precedíme cez husté sitko, cez gázu do suchej uzatvárateľnej, najlepšie, sklenenej nádoby.
  6. Usadeninu na dne hrnca môžeme použiť rovnako ako penu. Ak sme postup vykonali správne, na dne hrnca by nemala byť pripálená usadenina.

Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť