MENU

Rýchly a jednoduchý bazalkový steak

Čas prípravy 15 minút

Rýchla a sýta večera po namáhavom tréningu alebo turistickom výstupe? Bazalkový steak vám zaberie len 15min prípravy a potrebujete iba 10 prísad. Čo stačí urobiť je vybrať mäso z mraziaku noc pred tým, ako ho idete pripravovať, nakrájať ho, nakrájať zeleninu a potom to spolu uvariť. Zohrejte si ryžu, ktorá vám zostala ešte z týždňa a voilà!, večera je hotová. Ingrediencie nájdete skoro v každom obchode, vynechať môžete rybaciu omáčku, ktorá však dodáva jedlu výraznejšiu chuť. Bazalku môžete použiť thajskú alebo taliansku. 

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Postup:

  1. Nakrájame si steaky na tenké plátky oproti šľachám a potrieme ich olejom a kukuričným škrobom. 
  2. Zohrejeme si olej vo woku a opečieme steaky, kým nezhnednú a odložíme ich na stranu. 
  3. Nasekáme si cesnak, na tenké prúžky si nakrájame papriku a cibuľu, dáme do woku a za stáleho miešania opražíme. 
  4. Do woku dáme potom hovädzie mäso, sójovú omáčku a cukor.
  5. Povaríme pár sekúnd a pridáme bazalku. 
  6. Podávame s ryžou. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť