MENU

Grilovaný T-bone steak s argentínskou omáčkou chimichurri

Čas prípravy 20 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. V miske vymiešame petržlenovú vňať s cesnakom, pridáme olivový olej, ocot a ostatné suroviny a dobre zamiešame. Omáčku necháme v chladničke odležať aspoň 30 min. V chlade, v uzatvorenej nádobe omáčka vydrží aj niekoľko dní.

  2. Mäso potrieme olivovým olejom, ochutíme soľou a zomletým čerstvým korením a necháme dôkladne odležať pri izbovej teplote.

  3. Keď máme omáčku aj mäso dostatočne odležané zohrejeme si grilovaciu panvicu na silnom ohni. Steak podľa chuti na stupeň prepečenia grilujeme z oboch strán. Po opečení ho necháme ešte 5 minút voľne odležať zabalený v alobale.


T- bone

Tento kus steaku pozostáva z dvoch častí, ktoré sú od seba oddelené kosťou v tvare písmena T, čo je bedrová časť chrbtice.
Väčšia časť je z roštenky a menšia zo sviečkovice. V USA sa toto mäso nazýva Poterhouse. Má ten istý tvar, ale časť zo sviečkovice je väčšia.
T- bone steak je považovaný za najkvalitnejší druh mäsa, má výraznú chuť a je mimoriadne krehký. Vzhľadom k tomu, že obsahuje dva najpoužívanejšie druhy mäsa je jeho cena dosť vysoká.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť