Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 2 ks rump steakov maximálne 3cm hrubé
Marináda:
- tymian alebo rozmarín
- dijónska horčica
- zelené korenie alebo zmes korenia
- maslo
- olivový olej
- soľ
Príloha:
- varená zelenina alebo hranolky
Postup:
- Mäso potrieme dijónskou omáčkou, posypeme tymianom a zeleným korením.
- Na každú stranu mäsa priložíme plátok masla. Mäso vložíme do vákuových vreciek a do Sous-Vide prístroja s teplotou podľa chuti prepečenia.
Medium rare | Medium | |||
---|---|---|---|---|
Teplota | 55°C | Teplota | 60°C | |
Čas | 3-4 hodiny | Čas | 2-3 hodiny |
Rump steak
Rump steak je odkrojený zo spodnej časti hovädzieho stehna alebo kvetovej špičky. Zo spodného šálu je mäso jemnejšie, s malým množstvom tuku. Z kvetovej špičky je mäso zase primerane krehké, pretože je to sval, ktorý zviera takmer nenamáha. Má nízky obsah tuku, preto sa pri varení alebo pečení najčastejšie obaľuje slaninou.