MENU

Sous - vide Rump steak s dijónskou omáčkou

Čas prípravy 3-4 hodiny

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Marináda:

Príloha:

Postup:

  1. Mäso potrieme dijónskou omáčkou, posypeme tymianom a zeleným korením.
  2. Na každú stranu mäsa priložíme plátok masla. Mäso vložíme do vákuových vreciek a do Sous-Vide prístroja s teplotou podľa chuti prepečenia.
Medium rare   Medium
Teplota 55°C   Teplota 60°C
Čas 3-4 hodiny   Čas 2-3 hodiny 

Rump steak

Rump steak je odkrojený zo spodnej časti hovädzieho stehna alebo kvetovej špičky. Zo spodného šálu je mäso jemnejšie, s malým množstvom tuku. Z kvetovej špičky je mäso zase primerane krehké, pretože je to sval, ktorý zviera takmer nenamáha. Má nízky obsah tuku, preto sa pri varení alebo pečení najčastejšie obaľuje slaninou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť