MENU

Kórejský hovädzo-brokolicový bowl

Čas prípravy 45 minút

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

Na prípravu prílohy potrebujeme:

Postu:

  1. Nakrájajte si flank steak naprieč šľachám na cca 5mm kúsky a dajte ich do hlbokej misky. 
  2. Všetky vrchné ingrediencie na prípravu marinády spolu zmiešame, až pokým sa kukuričný škrob a cukor nerozpustia. 
  3. Do misky so steakom vložíme 2 polievkové lyžičky marinády, premiešame a necháme odležať. Aj po niekoľkých minútach sa marináda dokáže dostatočne vsiaknuť do mäsa.
  4. Do hlbokej panvice alebo woku vlejeme vodu, privedieme do varu a pridáme brokolicu. Pre rýchlejšie uvarenie, ktoré trvá 3min, ju prikryjeme pokrývkou. 
  5. Panvicu utrite do sucha alebo použite novú, na ktorej zohrejte olej a opražte steak aspoň 1min z každej strany. Premiešame a restujeme ešte 30sec a necháme odležať. 
  6. Na drobno nakrájaný cesnak a 1 polievkovú lyžicu olúpaného čerstvého zázvoru dáme na panvicu s rozohriatym olejom a pražíme cca 30sec. 
  7. Do zmesi pridáme brokolicu a steak. Marinádu opäť rozšľaháme, aby sa škrob rozpustil a pridáme ku steaku. Varíme ešte 1-2min, kým omáčka nezhustne. 
  8. Podávame s ryžou, posypeme sezamovými semiačkami a jarnou cibuľkou. 

Zdroj: www.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť