MENU

Kórejský Bulgogi grilovaný steak

Čas prípravy 30 minút + cez noc

Na 4 porcie potrebujeme:

Príloha:

Postup:

  1. Do mixéra dáme gochujang, zázvor, cesnak, cukor, ocot, sójovú omáčku, čierne korenie, olej, nakrájanú jarnú cibuľku a koriander. Rozmixujte pokiaľ sa nevytvorí jemná omáčka. 
  2. Polovicu omáčku vložíme do chladničky. Druhou polovicou potrieme steaky a necháme ich cez noc v chladničke. 
  3. Na panvici zohrejeme olej a steaky opečieme z oboch strán po 6-8min. Vnútro mäsa by malo dosiahnuť 55°C.
  4. Potom ho zakryjeme alobalom a necháme odpočívať 3-4min. 
  5. Steakové kúsky pokrájame proti šľachám a servírujeme ich s ryžou a posypeme kimčchi, čerstvou uhorkou, koriandrom a zvyškom omáčky. 

Zdrojwww.thekitchn.com


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť