MENU

Sviečkovica s dvomi druhmi japonských omáčok

Čas prípravy 40 minút

Omáčka Ponzu má svoje korene v Japonsku, originálnu citrusovú chuť jej dodáva najmä limetka. Dvojicu mierne pikantných japonských omáčok dopĺňa wasabi krém, ktorý nenechá chladným žiadneho milovníka ázijskej kuchyne.

Budete potrebovať:  

Na omáčku Ponzu:

Na wasabi krém: 

Postup:

  1. Mäso poriadne naolejujte, nasoľte a okoreňte.
  2. Položte ho na rozohriatu panvicu a z každej strany opečte. Ak chcete dosiahnuť stupeň prepečenia Very Rare, stačí 8 minút opekania z každej strany. Pre úroveň Rare je to 10 minút, ak máte  radšej Medium Rare, mäso nechajte na panvici z každej strany 12 minút.
  3. Po uplynutí času ho zoberte z panvice a nechajte odležať.
  4. Kým mäso oddychuje, pripravte si „Ponzu“ omáčku.
  5. Všetky ingrediencie, ktoré sú na omáčku určené, zmiešajte dokopy, pridajte trocha vody a nechajte odležať, kým sa v omáčke nerozpustí cukor.
  6. Wasabi krém taktiež získate dôkladným zmiešaním oboch ingrediencií dokopy. Aj wasabi krém si vyžaduje odležanie asi 20 minút. Lepšie sa tak spoja chute.
  7. Keď mäso odležalo asi 15 minút, použite ostrý nôž, ktorým Sviečkovicu narežete na tenké plátky.

Plátky rozložte na servírovaciu misu, poprekladajte na slíže nakrájanou uhorkou a posypte sezamom. Omáčky naservírujte do misiek každú zvlášť. Túto japonskú pochúťku by ste mali jesť paličkami a namáčať mäso do omáčok. Ak v tom však nie ste zručný, rovnako chutná bude aj konzumácia vidličkou. Sviečkovicu s japonskými omáčkami môžete jesť bez prílohy alebo s jasmínovou ryžou.

 


Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť