MENU

Recept na čilský chacarero chileno steak sendvič s fazuľou

Čas prípravy 30 minút

Chacarero chileno je čilský steak, ktorý sa podáva s fazuľkami, paradajkami a banánovými paprikami. Trochu zvláštna kombinácia, ale keď k tomu pridáte hovädzie obalené v majonéze, mäso ostáva šťavnaté a mäkké aj dokonca pri opekaní na vysokej teplote.

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  1. 680 g mäsa z veveričky
  2. 225 g zelenej fazule, nakrájanú na dlhé tenké prúžky
  3. 1 šálka zaváraných nakladaných peperoncini alebo zavárané banánové papriky s marinádou
  4. 175 ml majonézy
  5. 3 stredne veľké strúčiky cesnaku
  6. 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  7. čerstvé mleté čierne korenie
  8. 4 žemle soľ paradajky

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci priveďte slanú vodu do varu.
  2. Pridajte fazuľu a povarte ju do mäkka.Varte asi 4 minúty.
  3. Fazuľu scedíme a opláchneme pod studenou vodou, aby sa varenie zastavilo.
  4. Preložíme do strednej misky. Pridajte peperoncini s marinádou a premiešajte. Necháme odležať na izbovej teplote.
  5. Steaky vložte do vrecka so zipsom a jemne po ňom klepte dnom panvice, kým mäso nebude hrubé menej ako 0,6 cm.
  6. Potom každý kúsok mäsa nakrájajte pozdĺžne, aby mierne presahovali dĺžku vašej žemle. Mäso nechajte odležať.
  7. V malej miske spolu premiešajte majonézu, cesnak a olivový olej. Podľa potreby ochuťte mletým čiernym korením.
  8. Polovicu zmesi oddeľte do zakrytej nádoby a vložte do chladničky.
  9. Cukrárskym štetcom potrieme kúsky steaku z oboch strán zvyšnou majonézovou zmesou. Dochuťte soľou.
  10. Rozpáľte gril. Vyčistite a naolejujte grilovací rošt.
  11. Dajte mäso priamo na horúcu stranu grilu a nechajte ho tam, kým na prvej strane nebude dobre spálené. Potrvá to asi 2 minúty.
  12. Následne ho preklopíme a pečieme, kým nebude spálené z druhej strany, tiež asi 2 minúty.
  13. Po dokončení pečenia preložte steak na čistý tanier.
  14. Keď je steak uvarený, do chrumkava opečieme na grile aj žemle.
  15. Natrite žemle z oboch strán so zvyšnou majonézovou zmesou z chladničky.
  16. Na spodné žemle navrstvite mäso, nakrájané čerstvé paradajky a zmes fazule a korenia potom na ne položte horné časti žemlí.
  17. Rozkrojte sendviče na polovicu a podávajte.

Zdroj: www.seriouseats.com


Veverička

Pri servírovaní streba veveričku krájať pod uhlom 45° šikmo, priečnym rezom cez svalové vlákna. Mäso sa potom bude rozplývať na jazyku. Je zložená z dvoch svalov, ktoré sú spojené blanou. Sú často namáhané, a tak je mäso o niečo menej jemné. Mäso sa nachádza kúsok od pečene, a preto chytá korenistú chuť. Blanu, ktorá je uprostred nevyrezávajte a každý jeden sval uprostred asi zo ¾ pozdĺžne narežte. Vtedy sa mäso akoby rozbalí do placatého steaku. Nikdy ho však celé nerozrežte. 

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť