MENU

Sviečkovica na nepravej Bearnaise omáčke

Čas prípravy 30 minút

Na dve porcie budeme potrebovať:

Na omáčku budeme potrebovať:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  2. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme maslo. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia.
  3. Odložte steak na teplý tanier o do výpeku na panvici prilejte vinný ocot, ktorý sa hneď aj odparí. Potom rýchlo pridajte horčicu, Crème fraîche a prihrejte, pokým sa omáčka neroztopí. 
  4. Nalejte omáčku na steak a nasypeme čerstvý estragón. 

Príprava domáceho Crème fraîche:

  1. Kyslú smotanu spoločne s 40% smotanou vložíme do zaváraninového pohára. Musíme si dať pozor na to, aby obe smotany mali tú istú teplotu.
  2. Zaváraninový pohár uzavrieme a všetko dokopy pretrepeme. 
  3. Pohár otvoríme, necháme stáť 1 deň na izbovej teplote. 
  4. Potom pohár uzavrieme a položíme na 8 hodín do chladničky. 
  5. Pripravený krém môžeme v chlade a uzatvorenej nádobe skladovať až 10 dní. 

Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť