Na dve porcie budeme potrebovať:
- 250 g mäso Filet Mignon
Na omáčku:
- 1ks ananás, čerstvý alebo zaváraný
- 400 g černíc alebo malín
- 150 g kryštálového cukru
- 0,3 cl červeného vína
Postup:
- Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
- Ananás nakrájame na kolieska, ktoré s oboch strán opečieme.
- Na panvicu dáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať a pridáme doň černice alebo maliny.
- Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme maslo. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia. Podávame s pripravenou omáčkou.
- Ovocie môžete kombinovať podľa sezóny.
Filet mingon
Mäso je vďaka jemným svalovým vláknam veľmi jemné a krehké, a preto býva pri príprave často zviazaný kuchynskou niťou. Nemá až takú výraznú chuť, pretože má nízky obsah tuku. Najlepší je, ak sa pripravuje na klasický spôsob. Ideálny filet mignon má iba cca 200 g a je len 2,5 cm hrubý.