MENU

Rib eye na maslovom základe s bylinkami

Čas prípravy 30 minút

Na prípravu receptu použijeme hrubé steaky ktoré majú od 680g - 900g. S týmto kusom dosiahneme výborného kontrastu medzi vonkajšou chrumkavou kôrou a jemným mäskom vo vnútri. Pečenie na masle nám zabezpečí rýchlejšie dopečenie vo vnútri steaku. 

Na 2 - 3 porcie budeme potrebovať:

Postup:

  1. Opatrne utrieme steak kuchynskou utierkou, posolíme ho a okoreníme. Podľa potreby necháme odpočívať na noc v chladničke, aby nám ešte dozrelo alebo necháme dostatočne dlho odležať pokým nedosiahne izbovú teplotu. 
  2. Zohrejeme si panvicu a vylejeme na ňu olej. Steak opečieme z každej strany aspoň 4min. 
  3. Nakrájame si šalotku na jemné kúsky a spoločne s maslom a bylinkami ich pridáme ku steaku. 
  4. Steak ešte chvíľu pečieme z oboch strán a pridávame postupne zvyšok masla.
  5. Ak maslo začne nadmerne dymiť alebo sa steak začne pripekať, znížte teplotu a panvicu prikryte. 
  6. S nazhromaždeným maslom po bokoch panvice pooblievajte suché miesta steaku. 
  7. Pečieme steak až pokým jeho vnútorná teplota nedosiahne 49 až 52 ° C pre stredne prepečený steak.  

Zdrojwww.seriouseats.com


Rib eye

Je jeden z najdrahších rezov zo všetkých. Má oválny tvar, nachádza sa na chrbte hovädzieho dobytka. 
Má veľmi výrazné vnútorné tukové mramorovanie, preto je veľmi šťavnaté. Okolo okrajov je mäso obalené tukom, vrátane tukového oka, ktoré sa nachádza v strede mäsa a zintenzívňuje jeho chuť a nemal by sa vykrajovať. Po sviečkovej je to druhý najjemnejší kúsok hovädzieho.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť