MENU

Rump Steak s medovou kôrkou

Čas prípravy 25 minút

Med môžete v zimných mesiach využívať nielen na sladenie čaju, ale aj ako hlavnú ingredienciu na marinádu. Okrem špecifickej sladkastej chuti, vám jeho zloženie dodá veľké množstvo energie.

Na 4 porcie budete potrebovať:

Marináda:

Postup:

  1. Všetky suroviny na marinádu zmiešajte dokopy.
  2. Zmesou potrite surové mäso.
  3. Keď je mäso celé namarinované, uložte ho minimálne na dve hodiny do chladničky (pre výraznejšiu chuť ho v marináde nechajte odležať cez noc).
  4. Na rozpálenej panvici mäso opekajte z každej strany približne dve minúty (čas sa pri rôznych veľkostiach steaku môže meniť). Uprostred by malo mäso ostať ružové.
  5. Steak podávajte s opečenou cuketou, zemiakmi, alebo batátovými hranolkami. Recept na ne nájdete tu.

 Dobrú chuť!

 


Rump steak

Rump steak je odkrojený zo spodnej časti hovädzieho stehna alebo kvetovej špičky. Zo spodného šálu je mäso jemnejšie, s malým množstvom tuku. Z kvetovej špičky je mäso zase primerane krehké, pretože je to sval, ktorý zviera takmer nenamáha. Má nízky obsah tuku, preto sa pri varení alebo pečení najčastejšie obaľuje slaninou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť