MENU

Rump steak so žeruchou, lieskovými orechmi a chilli pestom

Čas prípravy 30 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať: 

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  2. Na plech podávame lieskové oriešky a vložíme ci do rúry na 180° C 
  3. Lieskové oriešky necháme vychladnúť. Následne ich vložíme do mixéra spoločne so žeruchou, olivovým olejom, balsamikovým octom, soľou a korením. Rozmixovaná zmes by však nemala byť príliš jemná.  
  4. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme olivový olej. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia.

Rump steak

Rump steak je odkrojený zo spodnej časti hovädzieho stehna alebo kvetovej špičky. Zo spodného šálu je mäso jemnejšie, s malým množstvom tuku. Z kvetovej špičky je mäso zase primerane krehké, pretože je to sval, ktorý zviera takmer nenamáha. Má nízky obsah tuku, preto sa pri varení alebo pečení najčastejšie obaľuje slaninou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť