MENU

Grilovaný Tenderloin s hubovou omáčkou

Čas prípravy 40 minút

Na 2 porcie budeme potrebovať: 

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote.
  2. Maslo rozohrejeme na panvici a pridáme huby, ktoré sme si nakrájali na malé kúsky. Smažíme ich cca 4 minúty, pokým nezmäknú.
  3. Pridáme najemno nasekaný cesnak, ktorý opečieme cca 1 minútu a nakoniec zmes zalejeme bielym vínom. 
  4. V mise si rozmiešame Crème fraîche s vaječným žĺtkom, najemno nastrúhaným parmezánom a bylinkami. Do takto pripravenej zmesi pridáme opečene huby s cesnakom a zamiešame.
  5. Rozohrejeme si panvicu a keď je dostatočne horúca, stíšime oheň a pridáme maslo. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia.
  6. Hotovú zmes polejeme na steaky a dáme do rúry. Na cca 180°C dopekáme podľa potreby, pokým sa nám zmes neopečie.

Sviečkovica (Tenderloin)

Tenderloin steak, ako ho nazývajú v USA, je najlahodnejšia, no zároveň najdrahšia časť hovädzieho mäsa. Tento kúsok je veľmi krehký, pretože sval je málo namáhaný a má veľmi jemné mramorovanie. Mäso zo sviečkovice nemá príliš výraznú chuť, pretože neobsahuje veľa tuku a je také mäkké, že ho stačí krájať vidličkou.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť