MENU

Sous - vide Flank steak s London Broil marinádou

Čas prípravy 12 hodín

Na 2 porcie budeme potrebovať:

Marináda:

Postup:

  1. Cesnak nakrájame na drobno a krátko osmažíme na olivovom oleji. Pridáme nasekaný rozmarín a balsamikový ocot. 
  2. Steak posypeme čienym korením, soľou a potrieme marinádou. Následne vložíme do vákuového vrecka a vložíme do Sous-Vide prístroja.
Teplota 55°C
Čas 12 hodín

 


Pupok

Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť