
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- Flank steak s hmotnosťou 150g / 1ks
Marináda:
- 50 ml olivového oleja
- 30 ml balsamikového octu
- 3 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 strúčiky cesnaku
- čierne korenie
- soľ
Postup:
- Cesnak nakrájame na drobno a krátko osmažíme na olivovom oleji. Pridáme nasekaný rozmarín a balsamikový ocot.
- Steak posypeme čienym korením, soľou a potrieme marinádou. Následne vložíme do vákuového vrecka a vložíme do Sous-Vide prístroja.
- Flank steak pripravujeme nanajvýš na 55°C, ak ho prepečieme ešte viac, tak nám stuhne.
Teplota | 55°C |
---|---|
Čas | 12 hodín |
Pupok
Pupok, alebo ako ho v Amerike nazývajú Flank steak, je rez mäsa priamo z pupka zvieraťa. Jedná sa o brušný sval, ktorý je neustále namáhavý, tým pádom obsahuje husté svalové vlákna a mäso je tuhšie. Má jemné mramorovanie, a preto je vhodný na dusenie aj varenie. Samotný pupok sa delí na vrchný a spodný šál. Kým vrchný šál smeruje k bránici a pripravuje sa z neho výborný Hanger steak, spodný šál ide smerom k zadnej časti zvieraťa.