MENU

Steak s hubami a smotanovou omáčkou

Čas prípravy 20 minút

Na 4 porcie budeme potrebovať:

Na omáčku:

Postup:

  1. Mäso necháme najprv dostatočne dlho odležať pri izbovej teplote a ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

  2. Huby dôkladne očistíme a odstránime hlúbiky. Nikdy huby neumývame vodou.

  3. Na panvici si rozohrejeme maslo a pražíme ich do hneda.

  4. Huby vyberieme a v panvici zmiešame teľací bujón, smotanu na šľahanie a whisky. Omáčku varíme 20 minúť, pokým smotana trochu nezhustne a na koniec pridáme huby. Omáčku udržujeme stále teplú.

  5. Panvicu zohrejeme na silnom ohni, potom pridáme maslo a oheň zmiernime. Steaky opečieme na miernom ohni podľa chuti na stupeň prepečenia a zmiernime oheň, aby sa nám maslo nespálilo.

  6. Po opečení ho necháme ešte 5 minút voľne odležať zabalený v alobale a omáčku zatiaľ pokvapkáme šťavou z limety.


Falošná sviečkovica

Veľmi dobrá a lacná alternatíva sviečkovice je falošná sviečkovica. Pochádza z vrchnej časti lopatky, váži od 300 g do 800 g. Keďže je z krátkeho svalu na pleci je málo zaťažovaná, veľmi jemná a pokrytá tenkou blanou bez tukového krytia.

Ďalšie recepty

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť