MENU

Pfeffer steak

Veľa ľudí si myslí, že Pfeffer steak je konkrétna časť mäsa. Názov sa však nevzťahuje na žiadny určitý druh mäsa.

Pfeffer steak je úprava steaku. Názov pochádza z nemeckého slova pfeffer, čo znamená korenie. V Anglicku natrafíte na pomenovanie Pepper steak a vo Francúzsku podávajú Steak Au Poivre. V Španielsku a v Latinskej Amerike by ste si zase vypýtali Steak Pimienta.

Dva spôsoby prípravy Pfeffer steaku

Pfeffer steak sa pripravuje v každej krajine inak, ale v zásade sa jedná o dva spôsoby prípravy mäsa. Pri prvom spôsobe je steak obalený v korení. Na prípravu budete potrebovať cca 2-3 lyžice celého korenia, ideálne farebného, ktoré si podrvíte, 2 lyžice olivového oleja a štvrť lyžičky soli. V druhom prípade si pripravíme steak klasickým štýlom a dochutíme ho omáčkou z čierneho korenia.

Recept: Omáčka k Pfeffer steaku


Prehľad steakov

Čím viac má mäso tuku, tým je steak šťavnatejší. Mimo tuku, ktorý je na povrchu, je pre chuť dôležitý aj tuk vo vnútri mäsa alebo vnútrosvalový tuk, ktorý sa vyznačuje tenkými bielymi čiarami, tzv. mramorovaním. Pozrite si prehľad steakov.

Ďalšie články

Ďakujeme, že ste nám napísali. Kontaktovať Vás budeme v najbližšej dobe.
Zrušiť